Tatranský tábor agility

18.08.2013 18:00

Veľký Slavkov (18. - 24. 08.)

V nedeľu doobeda sme sa po veľmi dlhom čase zasa raz vybrali vláčikom, tentoraz iba do Popradu... Aj napriek tomu, že sme pár minút meškali, na poslednú chvíľu sme stihli osobáčik do Veľkého Slavkova, ktorý bol hneď prvá zastávka za Popradom :-) Cez dedinu sme prešli veľmi rýchlo podľa mapy, pred Salašom sme boli už pred 15-tou hodinou (ubytovať sa dalo až od 16-tej), nejakú trištvrte hodinku sme si počkali vonku, neskôr na lavičke v areáli... ubytovali nás hneď po jednej skupinke a dostali sme chatku č. 2.... izba bola priestranná, s jednou posteľou a rozkladacím gaučom, televíziou a nábytkom... v kuchynke, cez ktorú sa vchádzalo, bol varič, mikrovlnka a kanvica :-) hore sa nachádzali ešte 2 protichodné izby... vybalili sme sa, Nelča sa po dlhej ceste uložila v prepravke a ja som sa týmpádom čiastočne nudila, kým neprišli naši spolubývajúci :-) Maťa s "kóliákom" Simonom... Hoci ho Nelča hneď z prepravky ohlásila, od prvej chvíle spolu dobre vychádzali :-)

Večer sme mali inštruktáž k táboru, správaniu sa v areáli a pod... neskôr sme sa boli hromadne prejsť po okolí...

V pondelok a utorok sme mali zhodne 3 tréningy, začínali sme až o 10-tej, no ja som sa zúčastnila na striedačku už aj ranných tréningov, samozrejme s foťákom... ďalší tréning sme mali až o 17:30, čiže nasledovali dlhé hodiny takmer ničnerobenia, keďže Nelke som dala medzi tréningami oddych... čas mi okrem spolubývajúcich vypĺňali krížovky... Posledný tréning sme mali už neskoro, iba hodinu po poobedňajšom, o 19:15... čoskoro na to, o 21-vej sa nám v pondelok začala nočná táborová hra, pri ktorej sme používali príbor a riadne sa zabavili :-) Každý tréning trval cca hodinu - hodinu a pol... Zaspávali sme už poriadne unavení z celého dňa :-)

V stredu sme mali naplánovanú turistiku, táborové preteky a karneval s prekvapením... Ale keďže už v utorok navečer nám pršalo, v stredu tomu nebolo inak a celé doobedie nám lialo... turistika sa zrušila, preteky sa presunuli až na poobedie a my sme mali celé doobedie voľno... O 13-tej sa začal stavať parkúr, najskôr pre pokročilých, potom pre začiatočníkov... Nelča sa opäť na pľaci zaňuchala, tak ako takmer na celom tábore... V slalome sme mali problém, keďže za ním bola pre nás pasca, stena tunela... Keďže hneď v pondelok bežala cez hojdačku plnou rýchlosťou, teraz pomaly prechádzala aj cez nástupnú časť kladiny... Inak sme to zvládli bez väčších problémov...  Po prestávke nasledoval karneval v maskách... Nad našou maskou som dlho nerozmýšľala, zrealizovala som prvé, čo ma napadlo, vďaka Nelke - ovečke, tentokrát aj so zvončekom :-) Psíkovia si išli oddýchnuť na izbu a my sme prekonávali jednoduché parkúriky vo dvojiciach, jeden bol pes a druhý psovod :-)

Vo štvrtok a piatok nás trénovali okrem Katky ďalšie 2 trénerky, Erika a Zuzka, ktoré nám pripravili zaujímavé parkúriky... Tréningy sma mali vo štvrtok iba 2, zato 2 - 3 hodinové... My sme začínali zasa neskôr, až o 10:00 a poobede okolo 16-tej.... V piatok sme začínali ešte neskôr o 10:30... medzitým sa väčšina balila a chystala na poobedňajší odchod... o 14-tej sme mali hromadný "tréning", no skôr mi to prišlo ako finálne zavŕšenie tábora jedným krásnym náročnejším behom, ktorý sme konečne ako tak pekne zvládli :-)

V sobotu ráno sme si privstali a začali baliť, pred 10-tou po kontrole chatiek sme sa vybrali opäť cez dedinku na stanicu, kde sme si skrátili čakanie zujímavou debatou s pánom výpravcom, trochu si obzreli jeho "výpravnú" miestnosť a nastúpili na električku do Popradu a odtiaľ sme sa rýchlikom vrátili naspäť domov :-)

Na tábore sme si užili veľa zábavy, tréningov, pekných sekvencií, spoznali sme nových ľudí a psíkov a opäť sme zistili, čo nám treba doladiť a hlavne sa niečo nové zasa naučili :-)