Malokarpatský dogtrekking

16.09.2011 19:00

16. - 18. 09. 2011

Ranč Abeland, Lozorno (Bratislava)

 

Najskôr sme sa s kopou batožiny predierali preplneným rýchlikom o 17-tej hodine a keďže našťastie Bratislava je iba hodinku od Nového Mesta, rýchlo nám čas ubehol, v Bratislave sme kúpili lístky na MHD a pár minút sme sledovali ulice Bratislavy z autobusu smerom na autobusovú stanicu. Tam sme si ešte hodinku počkali na nástupišti č. 64 a ďalšiu trištvrte hodinku sme sa viezli do Lozorna. Ako sme vystúpili, zisťovali sme, kde sa vlastne nachádzame. Vybrali sme sa smerom k Priehrade Rusniaky a vôbec sme netušili ako ďaleko a kde vlastne sa Ranč nachádza, no na rad pomaly prišla čelovka, keďže medzitým sa zotmelo. Nakoniec sme sa tam úspešne dostali a pri vchode nás privítali už spiace sliepočky. Prehliadli sme si priestory Ranča, ubytovanie a s Nelou sme si išli postaviť stan. Buď na nesprávne miesto, alebo že by po všetkých stanoch na lúke liezlo také množstvo pavúkov, hmyzu a ešte aj vo vnútri??? Netuším, ale druhov to bolo statočne. Ešte sme zašli si posedieť a pokecať k ostatným MIDárom a okolo 23-tej spať.

Ráno sme vstali skoro, už pred 5-tou, vybalili a pobalili ruksak, odprezentovali sa, dostali itineráre, odznaky a o 6:20 sme opustili ranč Abeland. Začínali sme spolu s Viktorom a Dankou, skončili sme iba s Viktorom a Kiarou. Najskôr sme vyšlapali a zliezli niekoľko kopčekov a ďalej už trasa pokračovala príjemnou rovinkou. Hneď na začiatku sme vyše hodiny všetci hľadali žltú značku po všetkých lesíkoch a priľahlých lúkach. Nakoniec sme ju našli za rohom lesíka a bola neprehliadnuteľná. Kúsok od smerovníka na Skale sa týčil vysoký dvojkríž, kde sme pofotili havkáčov a ktorý, ako sme sa neskôr dozvedeli, kopa trekkerov nejakým nepochopiteľným spôsobom obišla. Časť trasy sme si prešli minulý rok na našej LONGovoMIDovej trase, takže sme si zaspomínali cestou cez Dračí Hrádok a Svätý vrch. Počasie nám krásne vyšlo, svietilo slniečko, ale našťastie iba mierne. V Dračom Hrádku sme sa navyše dozvedeli, že alaskan patrí k tzv. "bojovým" plemenám. Po modrej značke sme preliezali a podliezali popadané stromy hore na Svätý vrch, ktorý sme minulého roku zasa zliezali.

Štartovali sme prví a do cieľa sme prišli medzi poslednými okolo 17:30, nakoniec sme sa však nejakým nepochopiteľným zázrakom na poslednej priečke neocitli. Kým sme boli na trase prebiehali v tábore ukážky športovej kynológie a pasenia oviec, ktoré si mohli prítomní aj so svojimi psíkmi vyskúšať. Až do neskorého večera pokračovala hudobná a tanečná zábava.

V nedeľu po raňajkách nasledovalo vyhlásenie výsledkov a keďže sme už jeden vlak zmeškali, navštívili sme cestou v Stupave Biofarmu Salaš a pochutili si tam na bryndzových haluškách. V preplnenom rýchliku sme si cestou do Nového Mesta ešte hodinku postáli...

 

Fotografie:  nela-bichon.rajce.idnes.cz/Malokarpatsky_dogtrekking_2011_16._-_18._09./

                   lenjessie.rajce.idnes.cz/Malokarpatsky_dogtrekking_-_Lozorno_16._-_18._09._2011/#           

                   picasaweb.google.com/108387358644178214194/MalokarpatskyDogtrekking?authkey=Gv1sRgCIb6-vKY0pzhLw#

                   vulpesvulpes.rajce.idnes.cz/Malokarpatsky_DT_2011/

Video:         www.youtube.com/watch?v=_obs8Xp8eGY&feature=player_embedded