Psíci psíkom

10.09.2011 08:00

Benefičná akcia Psíci psíkom na podporu Útulku "Nádej" v Novom Meste nad Váhom

 

Pôvodne sme na túto akciu neplánovali ísť, ale keďže sme zostali doma na západe, tak sme si v posledných dňoch povedali, že prečo neskúsiť našu prvú orieškiadu. Ráno sme s Nelou o 6:30 vyrazili z domu na železničnú stanicu na osobný vlak do Zlatoviec. Odtiaľ sme hľadali cestu na cvičák KK Excel, kde som nikdy predtým nebola. Našťastie sme hneď trafili na miesto, dokonca ešte skôr ako začala prezentácia, takže sme sa boli ešte prejsť okolo Váhu. Postupne začali prichádzať súťažiaci, medzi ktorými sme stretli nejakých známych a kamarátov. Nakoniec sme zakotvili pri stolíku Útulku NMnV, kde sme strávili celý zvyšok dňa. Doobeda bolo príjemné počasie, dokonca miestami až človeka striasalo, no postupne začalo prihrievať a nakoniec neznesiteľne pálilo slnko. Okolo 9-tej začali preteky agility, neskôr pokračovala aj otvorená trieda, kde sme si nesúťažne zabehli tiež, hoci sa nám beh vôbec nevydaril (mne, Nela bežala ako inak, skvelo). Agility prebiehalo celé doobedie a všetky disciplíny a ukážky boli po celý deň prestriedané bohatou tombolou. Nasledovali ukážky flyballu a dogfrisbee, v dogdancingu sa nám predviedli traja psí tanečníci a v kategórii dieťa a pes sa mohli predviesť všetky deti do 15 rokov, vek zúčastnených bol však omnoho nižší. Predviedli sa aj dvaja psíkovia z útulku, ktorí sa nakoniec v súťaži aj pekne umiestnili. Nakoniec nasledovala disciplína, na ktorú sme od rána čakali, orieškiáda, alebo kategória Pes sympaťák, hlas ľudu a najkrajší pes. Po predstavení psíka sa s ním majiteľ buď iba prešiel a predviedol ho, alebo ukázal, čo psík vie a dokáže. Kúsky to boli naozaj krásne a psíci šikovní.

Počas dňa sme s Nelou v úzadí trénovali twist a gúľanie, keďže to bola momentálne naša slabšia stránka a vyplatilo sa. Nelka konečne raz neprotestovala a všetky triky krásne predviedla, z čoho som bola nesmierne šťastná.

Nasledovali výsledky a vyhlásenie Psa sympaťáka - hlas ľudu, všetkých kategórií agility, dogdancingu a nakoniec aj Psa sympaťáka - podľa rozhodnutia poroty. A keďže som už žiadne vyhlasovanie nečakala, o to som bola viac prekvapená, keď nás vyhlásili na základe rozhodnutia poroty ako víťazov kategórie na druhom mieste. Na prvom sa taktiež umiestnila Lenka s Gorou, ktorá bola úžasná.

V mene útulku sa vyzbierala veľmi slušná suma, ktorá určite psíkom padne na úžitok.

Deň sme zakončili kde inde, ako v útulku, kam sme vrátili obidvoch úspešných útulkáčov i zvyšné veci z akcie.

 

Fotografie:  monatko288.rajce.idnes.cz/Psici_psikom_-_10._september_2011/

                   pudlisok.rajce.idnes.cz/PSICI_PSIKOM_2011

                   catqa.rajce.idnes.cz/Psici_Psikom_2011

                   aronialycan.rajce.idnes.cz/Psici_psikom_2011

Video:         www.youtube.com/watch?v=YGuchTgDHjo&feature=player_embedded