V. akreditovaný kurz inštruktorov canisterapie

30.04.2011 09:00
Brestov 30. 04. - 06. 05. 2011
 
Taaak a všetky veci pekne pripravené, už len pobaliť do ruksaka. Lenže ich objem je väčší ako objem 60l ruksaka. Nevadí, podarilo sa zbaliť všetko a už len čakať do nasledujúceho rána. Budíček o 3:00 ráno bol krutý. O 4:30 sme išli MHD-čkou na železničnú stanicu, odkiaľ sme o 5-tej hodine vyrazili smer Humenné, kde sme si hodinku počkali na stanici na dedinský autobus, pozdravili vojaka Švejka a nalodili sa aj s batožinou. Po pár minútach sme vystúpili v dedinke Brestov, kde nás čakala ešte trištvrte hodinka šlapania cez les. Signál operátora akosi vymizol a my sme nemali poňatia kam sa treba dostať tak sme kráčali a kráčali. Dostali sme sa až ku chatovej oblasti Brestov, kde jeden človek predsalen poznal penzión Bernadetta. Keďže sme si nadišli poriadny kus, mohli sme sa pekne s preplneným 60l ruksakom vracať späť.
Nakoniec sme sa ubytovali, hoci trošku neskôr. Zvítali sme sa s partiou psov a vlkom a prvá prednáška sa mohla začať. Každý deň sme absolvovali niekoľko prednášok, výcvik a praktické situácie, ktoré sme nacvičovali. Dva dni sme mali praktický nácvik s deťmi s autizmom a downovým syndrómom. Nela krásne zvládla polohovanie a ja som za tých pár dní úplne zmenila názor týkajúci sa môjho psa a canisterapie. Prísť mi na to pomohli úžasní lektori a odborníci, ktorým patrí veľký obdiv.
Maximálne náročne  zaplnený týždeň sme nakoniec úspešne absolvovali a záverečné písomné aj ústne skúšky boli malina. Ešte nás čakalo testovanie psov, ktoré sa trochu pretiahlo a späť do Košíc sme prišli o 22-hej večer. 
Z tohto náročného 7 dňového týždňa sme si odniesli mnoho vedomostí, praktických skúseností a k tomu bonus - osvedčenie o absolvovaní kurzu a certifikát psa - terapeuta.